nlc.hu
Család

II. Erzsébettől búcsúzta gyermekei

Így hajtottak fejet gyermekei II. Erzsébet királynő ravatalánál

Elbúcsúzott II. Erzsébettől a négy gyermeke is.

Tompán dörrent a Westminster Hall kőlépcsőjén az egyik őr botja, egymás után háromszor. Ez volt a jelre, amire II. Erzsébet királynő négy gyermeke: III. Károly király, Anna hercegnő, András, York hercege és Eduárd, Wessex grófja előlépett és körbeállták a felravatalozott koporsót. 

A királynő gyermekei a ravatalnál. Elől Károly, hátul András, balra Eduárd, jobbra Anna (Fotó: Jack Hill - WPA Pool/Getty Images)

A királynő gyermekei a ravatalnál. Elől Károly, hátul András, balra Eduárd, jobbra Anna (Fotó: Jack Hill – WPA Pool/Getty Images)

A Guardian beszámolója szerint Károly vörös szemmel, sokat pislogva foglalta el helyét, hogy mintegy negyedórán át néma főhajtással emlékezzenek a királynőre. Ez volt ugyanis az utolsó alkalom, hogy II. Erzsébet gyermekei utoljára tiszteleghessenek édesanyjuk emléke előtt, hétfőn ugyanis az állami temetésen végső búcsút vesznek az Egyesült Királyság néha uralkodójától. 

Szombat este a királynő nyolc unokája virraszt a koporsója mellett. Az élen Vilmos, a walesi herceg, a lábánál Harry, Sussex hercege áll majd. Károly király kérésére mindkét fia egyenruhát visel majd. A többi unoka fekete kabátban és sötét díszruhában lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top