nlc.hu
Család

Pilóta férj, stewardess feleség és lányok

„Életre szóló élmény volt”– stewardessként dolgozó feleségével és lányaival repült az izlandi pilóta

Kihasználták a különleges lehetőséget, amiből persze lehet, hogy a jövőben is lesz még, hiszen a repülés a család vérében van.

Nemrég írtunk két női pilótáról, akik történelmet írtak a Southwest Airline légitársaságnál, ugyanis korábban sosem fordult elő, hogy anya és lánya vezette egyszerre az egyik gépüket. Persze más családok is vannak, ahol egyszerre többen dolgoznak a légiközlekedésben, az Icelandair egyik pilótája nemrég például büszkén számolt be arról, hogy azon a Washingtonba tartó gépen, aminek ő volt a kapitánya, felesége, valamint három lánya is légiutas-kísérőként utazott.

Kihasználva azt, hogy együtt repülhettek, a közös pihenőnapjukat arra használták fel, hogy megnézzék maguknak az Egyesült Államok fővárosát, és minivakáción csatlakozott hozzájuk az egyik nagymama, valamint két lányuk barátja is. „Életre szóló élmény volt ez számunkra” – fogalmazott Ingvar Mar Jónsson kapitány.

Mint kiderült, Ingvar és felesége, Sigga Nanna akkor ismerkedett össze, amikor mindketten ugyanazon a járaton teljesítettek szolgálatot még 1997-ben, és bizony a családban nagyon sokan vannak még, akiknek van kötődése a légiközlekedéshez. Sigga Nanna édesapja és nagyapja is pilótaként dolgozott az Icelandairnél, bátyja jelenleg is repül, és ahogyan ő is, nővére és sógornője is légiutas-kísérő. 

Az Icelandair egyik repülőgépe

Fotó: Pexels

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top