nlc.hu
Család

Elhagyták, majd pénzért perelték a lányt a szülei

Az év szülei: kétévesen elhagyták, 29 évesen pénzt követeltek tőle és beperelték

Kínában kötelező eltartanod a biológiai szüleidet, ha már nem tudnak gondoskodni magukról. Akkor is, ha amúgy megszabadultak tőled és látni sem akartak az elmúlt 30 évben.
Kínai kislány

Zhang két éves volt, amikor szülei egyszerűen leadták a férfi testvérének. A kínai család úgy érezte, nem tud gondoskodni a lányról, így odaadták nagynénjének, hogy nevelje fel; így is lett, a most 29 éves lány mindig is őket tekintette igazi családjának, már csak azért is, mert biológiai szülei el is tűntek az életéből, nem is érdeklődtek, hogy megy a sora.

Azóta sikeres fiatal felnőtt lett, tekintélyes megtakarítással, aminek egy részét arra használta, hogy öccsének – hivatalosan unokaöccsének – segítsen venni egy saját lakást. A nagylelkűségnek persze híre ment a családon belül. 

Biológiai szülei pedig azonnal kopogtattak is, hogy a lány lesz szíves venni egy házat az ő fiuknak is, hiszen ezek után ez a minimum.

A Kantonban élő szülők hiába adták örökbe Zhangot szűkös anyagi lehetőségeik miatt, vállaltak még egy gyereket, akit már meg is tartottak. Amikor a lány nemet mondott, a szülők első dolga volt beperelni saját gyereküket, méghozzá félmillió jüanra, azaz majdnem 30 millió forintra szülőtartás címen. Azt várnánk, hogy a bíróság visszadobja ezt az abszurd ötletet, de nem így történt: Kínában ugyanis a gyerekeknek jogilag kötelező eltartani a szüleiket, ha azok már nem tudják kigazdálkodni a hétköznapokat. Az a döntés született hát, hogy bár Zhangnak nem kötelező ingatlant vásárolni biológiai testvérének, a szülőkkel igenis meg kell egyeznie egy méltányos havi apanázsban.

A kommentelők (még a kínaiak is) természetesen azonnal a lány mellé álltak és elítélték a szülőket, vérszívónak titulálva őket. Alighanem az a kommentelő tapintott rá a lényegre, aki szerint Zhangnak hatalmas szerencséje volt, hogy nem ebben, hanem egy szerető családban nőtt fel végül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top