A tudósok a kísérletben a babák arckifejezéseit vizsgálták a terhesség 32. és 36. hete között, a tesztétel az édesebb ízű sárgarépa, és keserűbb ízű kelkáposzta volt. Az édesanyákat megkérték, hogy nyeljenek le egy kapszulát, ami vagy sárgarépa-, vagy kelkáposztaport tartalmazott, és még egy kérdőívet is kitöltettek velük arról, hogy az előző héten milyen zöldségeket ettek, mivel az étkezési szokásaik is befolyásolhatták a magzatok ízekre adott reakcióját – írja a Blikk.
A vizsgálat során kiderült, hogy a sárgarépa ízére gyakrabban került elő nevető reakció, a kelkáposzta ízét kóstolók pedig többször vágtak síró arckifejezéseket. A tudósok szerint a kísérletük eredménye azt mutatja, hogy a magzatok képesek érzékelni az anyjuk által elfogyasztott ételek ízét. További vizsgálatokkal azt is szeretnék megállapítani, hogy a kevésbé kellemes ételekkel való méhen belüli találkozás csökkentheti-e a születés utáni negatív reakciót az adott ízekre.