nlc.hu
Család

Két tizenéves lányt ölhettek meg Iránban a biztonsági erők

Újabb két tizenéves lányt ölhettek meg Iránban a biztonsági erők

Az erkölcsrendészet állítja, a lányok öngyilkosok lettek.

A Mahsza Amini meggyilkolása miatt tartott tüntetéseknek újabb áldozatai vannak. A The Guardian azt írja, az iráni biztonsági erők két tinédzsert öltek meg. 

A 16 éves Sarina Esmailzadeh-t az Amnesty International szerint gumibotokkal megverték egy tüntetésen Gohardashtban szeptember 23-án. Az iráni erők tagadnak, Alborz tartomány főbírája azt mondta, hogy a tinédzser öngyilkos lett, korábban is voltak mentális gondjai.

Ezzel szemben a neten számtalan olyan videó van, amin Esmailzadeh a nők jogairól beszél, táncol, énekel, családjával utazik, akiket az Amnesty szerint a lány halála után megfenyegettek.

Nika Shakarami

Nika Shakarami (AFP)

A másik lány halálát is öngyilkosságnak állítják be az iráni tisztviselők. Az Amnesty és a lány anyja viszont azt állítja, hogy a szeptember 20-án eltűnt Nika Shakaramit az iráni erkölcsrendészek megkínozták, megerőszakolták és megölték. Nika anyja nem is tudta eltemetni lányát, holttestét nem adták át neki. 

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top