nlc.hu
Család

Vagyonnyilatkozat egy XII. kerületi bölcsődében

Vagyonnyilatkozatot kérnek a szülőktől egy budapesti bölcsődében

Részletes adatokat kért egy XII. kerületi bölcsőde a szülők vagyoni helyzetéről. Az önkormányzat szerint túljelentkezés esetén csak így értékelhető a rászorultság mértéke.
Építőjátékkal játszik egy gyerek a bölcsődében

Vagyonnyilatkozathoz hasonló dokumentumot kell kitölteni a XII. kerületbe jelentkező bölcsődések szüleinek; legalábbis erről árulkodik az a felvételi lap, amit az egyik érintett család elküldött a Blikknek.

A családnak a jövedelmük mellett a telekre, házra, nyaralóra vonatkozó adatokat is meg kellett volna adniuk négyzetméterre pontosan, az értékével és a megszerzés idejével együtt.

„Értjük, hogy a jövedelemigazolás miért szükséges, hiszen az étkezés térítési díjánál például figyelembe veszik a keresetet. Azt kifogásoljuk, hogy az önkormányzat olyan részletességű nyilatkozatot kért tőlünk, mint a közpénzből fizetett politikusoktól” – mondta a család.

A XII. kerületi önkormányzat a Blikknek azt válaszolta: az önkormányzati bölcsődei ellátás szociális jellegű ellátás, túljelentkezés esetén a családi vagyoni helyzete alapján értékelhető a rászorultság mértéke, illetve az önkormányzat által szabályozott támogatásokra való jogosultság elbírálása. Hozzátették, az adatokkal kizárólag az önkormányzat rendelkezik, a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top