nlc.hu
Család

10 kérdés, amit fel kell tenned esküvő előtt

10 kérdés, amit fel kell tenned a szerelmednek, mielőtt összeházasodtok

Ha ezeket megbeszélitek, magabiztosabban vágtok bele a közös életetekbe.

A házasság hatalmas lépés, talán a legfontosabb döntés, amit a kapcsolatotok történelmében, sőt a saját életedben hozol. Ezért elengedhetetlen, hogy még a boldogító igen kimondása előtt tisztázzatok MINDEN lényegi kérdést. Biztosra kell mennetek, hogy tényleg hasonló értékrenddel, világnézettel, felfogással vágtok bele a közös életbe, ezzel elkerülve, hogy a jövőben végzetes veszekedéssel záruljon a házasságotok.

Jeff Guenther, párterapeuta és pszichológus a TikTokon szedte össze azt a 10 kérdést, amelyek szinte minden jelentős aspektusát lefedi a házasságotoknak, a potenciálisan felmerülő megoldandó gondoknak. Ha ezeket megbeszélitek, akkor a legnagyobb parafaktort az életetek összekötésében az esküvőszervezés és annak részletei jelentik majd. Ti pedig magabiztosan vágtok bele a közös jövőtökbe.

10 kérdés házasság előtt

Fotó: Getty Images/ Eugene Mymrin

  1. Biztos vagy abban, hogy el akarsz venni/hozzám akarsz jönni? Van bármilyen kétséged vagy félelmed ezzel az elköteleződéssel kapcsolatban? Beszéljük meg!
  2. Mit tartasz megcsalásnak? A flörtölés már annak számít vagy inkább a csókolózás az? Esetleg egy közeli, érzelmi kapcsolat valakivel, akihez potenciálisan vonzódhatsz?
  3. Közös kasszánk lesz vagy külön kezeljük a pénzügyeinket? Mi a helyzet akkor, amikor egy nagyobb, közös kiadásunk lesz – elfelezzük? Van bármilyen tartozásod?
  4. Akarsz gyereket? Vagy ha már van gyereked, akarsz még? Esetleg maradjunk a kisállatoknál?
  5. Monogám vagy poliamor kapcsolatot szeretnél mostantól örökké? Vagy hagyjuk nyitva a kérdést, és térjünk rá vissza minden évben?
  6. Hogyan tudunk fejleszteni a kommunikációnkon? Van bármi, amit tehetek annak érdekében, hogy könnyed legyen számodra nehezebb témákat felhozni?
  7. Milyen gyakran látogatjuk meg a családodat? Szeretnéd-e, hogy a szüleid – amikor eljön az idő, hogy több gondoskodásra van szükségük – hozzánk költözzenek?
  8. Mik azok a titkok, amiket szerinted meg lehet tartani magadnak? Mikortól érződik megtévesztésnek az információ visszatartása?
  9. Mit tennél, ha kiszeretnél belőlem? Nekem, egy terapeutának vagy egy barátnak mondanád el először?
  10. Milyen körülmények között kezdenél el a váláson gondolkodni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top