nlc.hu
Család

2 évig lakott a halott apjával a férfi nyugdíjáért

Két évig élt együtt a halott apjával, hogy felvehesse a nyugdíját

A mosonmagyaróvári férfi ötmillió forintot zsákmányolt így, amiből 1,7 milliót a rendőrök megtaláltak nála.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 53 éves mosonmagyaróvári férfi ellen, aki a gyanú szerint két éven át együtt lakhatott egy családi házban a halott édesapjával, és a nyugdíját is felvette utána.  A férfi testvére és édesanyja már korábban elhunyt, így a házban már csak kettesben lakott a beteg édesapjával. Mivel a gyanúsított munkanélküli volt, az apja nyugdíja jelentette a megélhetését – írja a hvg.

Rendőr

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az apa a nyomozás szerint 2019 telén, 83 évesen hunyhatott el. Amikor a fia ezt észrevette, ágyba fektette és betakargatta a holttestet, de a hatóságoknak nem szólt. 2020 januárja és 2022 februárja között minden hónapban felvette az elhunyt nyugdíját, összességében nagyjából ötmillió forintot. Amikor 2022-ben egy másik ügy miatt kimentek hozzá a rendőrök, elmondta nekik, hogy az apja meghalt. A nyomozók 1,7 millió forintot foglaltak le nála, és költségvetési csalás miatt emeltek vádat. A lefoglalt 1,7 milliót az ügyészség a Magyar Államkincstárnak kívánja visszajuttatni, sőt az is célja, hogy a férfi a már elköltött 3,2 milliót is visszafizesse.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top