nlc.hu
Aktuális

Egy éve halott apjával élt egy ingatlanban

Egy éve halott apjával élt egy ingatlanban az 53 éves férfi, felvette a nyugdíját

Halott édesapjával élt egy ingatlanban egy 53 éves, körözött férfi Mosonmagyaróváron. A férfi édesapja halála után felvette annak nyugdíját – közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint a járőrök azért mentek a mosonmagyaróvári ingatlanhoz, mert információjuk volt arról, hogy a körözött férfi ott tartózkodik. Miután elfogták, a férfi elmondta, hogy az ingatlanban együtt él tavaly januárban elhunyt édesapja holttestével, amelyet letakart, azóta nem járt a szobájában. A rendőrök megtalálták a mumifikálódott holttestet, az orvos pedig megállapította, hogy a férfi természetes módon halt meg – írja az MTI.

Készpénz

Felvette a halott apja nyugdíját. Képünk illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

A körülmények tisztázása érdekében a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet. Kiderült az is, hogy a körözött férfi édesapja halála óta rendszeresen felvette annak nyugdíját. A jogtalanul felvett összegből 1 millió 700 ezer forintot átadott a rendőröknek. A férfit a rendőrök elfogták, majd társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top