nlc.hu
Aktuális

Mumifikálódott apáca

Csoda? Nem indult oszlásnak a négy éve eltemetett apáca holtteste

A 95 évesen elhunyt apácát négy éve temették el.

Négy évvel a temetése után exhumáltak egy apácát egy apró városban Missouri államban, akinek a hírek szerint egyáltalán nem kezdett el bomlani a holtteste, írja a New York Post nyomán az RTL. A városba azóta százával érkeznek a zarándokok.

Wilhelmina Lancester 2019 májusában halt meg 95 évesen. Azért exhumálták a holttestet, hogy az általa alapított rend kápolnájának oltára alá helyezzék.

Bár a szakemberek azt feltételezték, az apáca holttestéből legfeljebb csak csontok maradhattak ennyi idő elteltével, a holttest mégis épségben maradt a feltáráskor, mumifikálódva, és pont úgy nézett ki, mint aznap, amikor eltemették. A testet jelenleg megnézhetik a városba látogatók is.

Nem ez az első ilyen eset: 2014-ben egy 17. századi nemes hölgy rendkívül jó állapotban lévő maradványára bukkantak a rennes-i jakobinusok kolostorában megelőző régészeti ásatások során. Az ólomszarkofágba zárt, apácaruhába öltöztetett, 1,45 méteres magas holttest, amelyet a Szent József kolostor kápolnájában fedeztek fel, feltehetően az 1656-ban, 60 éves korában elhunyt Louise de Quengo maradványa.

mumifikálódott apáca

Fotó: Benedictines Of Mary/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top