nlc.hu
Család

Brutális számlákat kapott az Igazgyöngy Alapítvány

Brutális gázszámlákat kapott a mélyszegények tanodája

Az intézménynek az MVM egy egymilliós, illetve egy 700 ezer forintos gázszámlát küldött.

A Berettyóújfaluban és térségében a mélyszegénységben élőket segítő Igazgyöngy Alapítvány súlyos bajba került, melynek alapja, hogy a civil és karitatív szervezetek intézményeire nem vonatkozik a rezsicsökkentés, a teljes piaci árat fizetik. Ebből kifolyólag novemberben egy egymilliós forintos, illetve egy 700 ezer forintos gázszámlát kaptak kézhez – írta meg a 444.hu.

Számológép.

(Fotó: Pixabay)

L. Ritók Nóra, az intézmény vezetője a lapnak azt mondta, hogy átszervezéssel próbálják kiküszöbölni a magas rezsiszámlákat, de nem számítottak rá, hogy ilyen magas gázszámlát kapnak már november elején. Átalányt fizettek, és úgy látják, hogy az éves leolvasásnál a különbözetet teljes mértékben az emelt áron számlázták ki. Ráadásul a számla az augusztus 1- szeptember 30 közötti időszakról szól.

L. Ritók Nóra az MVM-hez fordult, hogy segítsenek értelmezni, miért így számolták az intézmény gázfogyasztását, egyelőre a társaság azonban csak annyit mondott, hogy 15 napon belül válaszolnak majd.

Az Igazgyöngy Alapítványnak 2000 óta működik a művészeti iskolája hat településen, tanévenként 550-600 tanulóval, akiknek nagy része hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top