nlc.hu
Család

Gigagázszámla

1,3 milliós gázszámlát kapott egy kisgyerekes család, sokként érte őket

Nem értik az óriási összeget.
gázfűtés,

Egy kisgyerekes család az éves leolvasást követően horribilis, 1,3 milliós csekket kapott az MVM-től – számolt be a Blikk. Az ifjú házasokat már csak azért is kiakasztotta a számla, mert számításaik szerint benne maradtak az 1729 köbméteres éves fogyasztásban, minden hónapban rendesen fizették az átalányt, a 15 ezer forintot. Mint mondják, a kisbabájuk miatt ugyan nem hagyták kihűlni a lakást, de ezen és a főzésen kívül másra nem használták a gázt, ezért is állnak értetlenül az eset előtt.

Annyi pénze nincsen Amarillának és a férjének, hogy egyben kifizessék a brutális összeget, azonban jobban foglalkoztatja őket, honnan eredhet ez a hatalmas eltérés. A szolgáltató munkatársai hamarosan kimennek hozzájuk, hogy megvizsgálják, szivárog-e valahol a rendszer, valamint azt is megnézik, hogy megfelelően működik-e a gázóra.

„Ha kiderül, hogy minden rendben van, akkor még ezeknek a díját is nekünk kell majd kifizetnünk” – panaszolta a bulvárlapnak  a családfő.

Az MVM-nél azt mondták, nem zárható ki akár a mérő műszaki meghibásodása sem.

Mint arról tavaly novemberben beszámoltunk, brutális gázszámlákat kapott a mélyszegények tanodája: egy hétszázezres és egy egymillió forintos számlát küldött a gázszolgáltató a Berettyóújfaluban és térségében a mélyszegénységben élőket segítő Igazgyöngy Alapítványnak, ahol elképedtek a hatalmas összegek láttán. L. Ritók Nóra, az intézmény vezetője akkor azt nyilatkozta, hogy átszervezéssel próbálják kiküszöbölni a magas rezsiszámlákat, de nem számítottak rá, hogy ilyen magas gázszámlát kapnak már november elején. A szolgáltatónál később azt mondták, hogy sztornózzák a számlákat, mert mint kiderült: tévedésből küldték az 1,7 milliós gázszámlát, valójában 252 ezret kellett volna az alapítványnak fizetni a havi gázfogyasztásuk után.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top