nlc.hu
Család

Adatlopás a WhatsAppnál

Súlyos támadás érte a WhatsAppot, 377 ezer magyar adatait is ellophatták

Magyarok százezrei is érintettek lehetnek a WhatsAppot ért adatszivárgásban.
WhatsApp alkalmazás ikonja egy okostelefonon

Közel 500 millió WhatsApp-felhasználó – köztük 377 ezer magyar – telefonszámát árulja valaki egy hackerfórumon – írja a Portfolio.

November 16-án tették közzé a hirdetést, amelyben eladásra kínálták 487 millió felhasználó telefonszámát. Az adatbázis szerint 84 ország állampolgáraitól loptak el adatokat, a többi között Egyiptomból (45 millió), Olaszországból (35 millió), az Egyesült Államokból (32 millió) Szaúd-Arábiából (29 millió), Franciaországból (20 millió) és Törökországból (20 millió).

Az adatbázist áruló személy megosztott mintegy kétezer angol és amerikai telefonszámot a Cybernews elemzőivel, akik ellenőrizték az adatokat, és megállapították, hogy mindegyik ténylegesen aktív WhatsApp-felhasználóhoz tartozik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a hacker hogyan jutott a telefonszámokhoz.

WhatsAppnak havonta több mint kétmilliárd aktív felhasználója van, vagyis majdnem minden negyedik felhasználó telefonszáma érintett lehet. Az üzenetküldő szolgáltatást a Facebookot is birtokló Meta működteti. Korábban a Facebookról is kiszivárogtak adatok, abban az adatbázisban csaknem 400 ezer magyar belépési és egyéb adatai is szerepeltek.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top