nlc.hu
Trend

Közel félmillió magyar facebookozó információi szivároghattak ki

Több százezer magyar Facebook-adatai szivárogtak ki

Félmilliárdnál is több felhasználó fiókja lehet érintett.

Csaknem 400 ezer magyar ember belépési és egyéb adatai is szerepelnek abban az adatbázisban, amellyel a világszerte több mint kétmilliárd felhasználó által naponta igénybe vett Facebook mintegy 533 felhasználójának információit szivárogtatták ki – értesült az RTL Klub híradója.

A hírműsor szerint a 106 ország Facebook-felhasználói lehetnek érintettek, Magyarországon ezek között olyanok is akadnak, akik különböző minisztériumoknál vagy éppen a rendőrségnél dolgoznak.

A kiszivárgott adatok között a belépési információk mellett telefonszám, lakcím, de akár bankkártya-adatok is szerepelhetnek.

Az RTL Klub híradója rámutat, hogy az elmúlt hetekben ismertté vált, úgynevezett „csomagküldős csaláshoz” hasonló adathalászati módszerekkel szerezhették meg a felhasználók információit.

Közel félmillió magyar facebookozó adatai szivárogtak ki

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ma már magyarul is elérhető az weboldal, amelyen ellenőrizhetjük, hogy a saját Facebook-fiókunkat feltörték-e. Amennyiben szerepel a listán a belépéshez használt e-mail-címünk, azonnal jelszót kell változtatni és beállítani az úgynevezett kétlépcsős azonosítót is.

Még több Facebook az nlc-n:

  • Irtózatos mennyiségű, több mint 1 milliárd profilt törölt a Facebook
  • Nem tudjuk hol kiereszteni a gőzt, ezért szétszedjük egymást Facebookon
  • Egy korszak vége: ezentúl jelöli az álhíreket a magyar Facebook is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top