nlc.hu
Család

Vádat emeltek a férfi ellen, aki lehallgatta és zaklatta volt párját

Vádat emeltek a volt párját lehallgató szegedi férfi ellen

A nő két nap után szúrta ki a szerkezetet, mivel világított a jelzőfénye.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly egy lehallgatókészüléket rejtett el volt barátnője lakásán és emellett kitartóan zaklatta is a nőt – derült ki a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

Kukucskáló férfi szeme.

(Fotó: Pixabay)

A vádirat szerint a férfi és a nő rövid ideig párkapcsolatban éltek egymással, melyből szakításukat követően közös gyermekük született. 2021. május 19-én a vádlott a sértett lakásán járt, hogy gyermekét meglátogassa. Ottléte alatt a konyhában titokban egy olyan technikai eszközt helyezett el, mely a lakásban hallható hangokat a férfi részére – telefonján keresztül – továbbította. A vádlott mintegy száz alkalommal hallgatta le a sértett tudta nélkül a lakásban zajló eseményeket, egészen addig, amíg két nappal később a készüléket ki nem szúrta a sértett annak jelzőfénye miatt.

A fentieken túl a vádlott 2021. június eleje és augusztus közepe között, több mint 700 alkalommal hívta fel volt párját telefonon, illetve küldött neki napi rendszerességgel üzenetek különböző alkalmazásokon és SMS-ek formájában. Ezekben rendszerint első körben gyermekük felől érdeklődött, majd, ha párja nem reagált azonnal, féltékenységének adott hangot. Egy alkalommal az utcán babakocsit tologató sértettel vitába is keveredett, melynek során vízzel is leöntötte a nőt.

A járási ügyészség a férfit tiltott adatszerzés bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolja. Az elkövető bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói nemrég kihallgattak egy ötvenéves férfit zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt. Abban az esetben az érintett férfi egy év alatt 15 ezer sms-t küldött és 15 ezerszer hívta fel a sértettet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top