nlc.hu
Család
Ilyen egy hatalmas Yorkshire puding.

Ilyen hatalmas Yorkshire pudingot még nem láttál!

Családi hagyomány, hogy egy egész sütőnyi Yorkshire pudingot készítenek.

Victoria Rushton számtalan rajongót szerzett, miután megosztott egy képet hatalmas, közel 60 cm-es Yorkshire-pudingjairól – amely viccen kívül, az egész sütőjét kitölti. Családi recept alapján készíti az óriási, sütőben sült finomságát.

Yorkshire puding

Fotó: Getty Images

A Metro írta meg a sztoriját, miután feltöltött Victoria szabályosan felrobbantotta a Yorkshire puding imádók Facebook közösségét,  több ezer komment, több ezer lájk és több ezer megosztás volt a poszt alatta.

Az emberek azt mondták, hogy szeretnék látni a sütőm méretét, meg ilyenek, de ez csak egy normál méretű sütő.

– mondta a nő a Metro-nak.

Victoria szerint az apósa híres volt arról, hogy hatalmas Yorkshire-pudingokat készített. Frank szerencsére 35 évvel ezelőtt megtanította neki, hogyan kell elkészíteni. Elmondta, hogy általában “rengeteg sült burgonyával”, pürével, sárgarépával, brokkolival vagy sült hússal tálalja a pudingot, éppen amihez aznap kedve van. A hatalmas pudingok titka, hogy “rengeteg tojást” , valamint víz és a tej egyenlő arányú keverékét használja, ezektől nő szép nagyra. Itt nézegethetsz képeket a hatalmas pudingról.

De mi az a Yorkshire puding?

 A Yorkshire puding tipikus brit étel. Beceneve yorky. Gyakorlatilag a sütőben, magas hőfokon, viszonylag sok zsiradékban megsütött palacsintatészta. Mint köretet, leginkább sültek mellé eszik valamilyen zöldséggel, tormaszósszal és sült burgonyával, ám édességként is fogyasztható lekvárral vagy csokoládészósszal leöntve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top