nlc.hu
Család

Alvilági figura tanárként dolgozik a tordai iskolában

Alvilági figura dolgozik tanárként egy erdélyi iskolában

A korábban elítélt férfivel nem kötöttek szerződést, ő maga ajánlotta fel, hogy helyettesíti a matektanárt.
Diákok egy iskolai tanórán

Egy korábban elítélt, közismert bűnbanda vezére matematikatanárként dolgozik az erdélyi Tordán található Mihai Viteazul Főgimnáziumban – írja a Főtér.ro.

Az Ovidiu Vancea nevű férfi állítólag a tordai alvilág feje volt, és számos bűncselekmény fűződik a nevéhez: kábítószer-csempészet miatt indult eljárás ellene, 2003-ban pedig 22 hónapot töltött előzetesben, mert meggyanúsították, hogy az ő utasítására dobott valaki kézigránátot az egyik helyi pizzázóra. Terrorizmus gyanúja miatt is nyomoztak ellene, de ejtették az ügyet, 2010-ban viszont elítélték tíz évre, miután az általa vezetett szervezet nem fizetett több tüzépnek.

A Kolozs megyei tanfelügyelőség azt állítja, Vancea hivatalosan nem dolgozik az iskolában, nem kötöttek vele szerződést. Viszont egy másik tanáron keresztül jelezte, hogy szívesen beugrana helyettesíteni egy betegszabadságon levő matematikatanárt.

Az ügyből botrány lett, a szülők tiltakoznak, akárcsak a diákok, akik az igazgató lemondását követelik a tanári kar 23 tagjával együtt.

Szerencsére nálunk ilyen eset nem fordult elő, de a tanárhiány hatalmas méreteket öltött, 16 ezer tanár hiányzik a közoktatásból.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top