nlc.hu
Család

Halálbüntetés végrehajtása

Nem lehet ott apja kivégzésén a 19 éves lány, mert a bíróság szerint túl fiatal

Hiába szeretne ott lenni a 19 éves nő, nem kapott rá engedélyt az életkora miatt.
Síró fiatal lány

A bíróság szerint túl fiatal, ezért nem engedi meg a bíróság Missouri államban egy 19 éves nőnek, hogy ott legyen apja halálos ítéletének végrehajtásán. Történt mindez annak ellenére, hogy korábban az elítélt, Kevin Johnson kérvényezte, hogy ott lehessen a lánya, amikor kivégzik, erre azonban csak 21 éves kor felett van lehetőség.

Khorry Ramey, a kitiltott lány azt mondta, hogy végtelenül szomorú, amiért nem lehet jelen apja életének utolsó perceiben, és imádkozni fog, hogy kegyelmet kapjon a kormányzótól.

Az édesapa 2005-ben került börtönbe, amikor Khorry még csak 2 éves volt. A BBC szerint a rendőrgyilkos férfi és a lánya a köztük lévő távolság ellenére is szoros kapcsolatot alakított ki egymással, ezért is jelentene nekik különösen sokat, ha együtt lehetnének a kivégzés napján.  

Bár Kevin Johnson bűnösségét ügyvédei sem vitatják, úgy gondolják, hogy a halálbüntetés kiszabásában rasszista motivációk is közrejátszhatnak.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top