nlc.hu
Család

A köztársasági elnöknek adta ki magát egy csaló Facebookon

Ál-Novák Katalin ígért 200 ezer forintos ajándékot

A köztársasági elnök oldalát másoló Facebook-profil nem volt nagyon alapos, de sokakat így is megtévesztett.

Különös módon próbáltak meg átverni embereket az egyik közösségi oldalon. A PCWorld szúrta ki, hogy a Facebook-on a minap létrehoztak egy Eva Novak K nevű profilt, mely igyekezett egyértelműen „másolni” Magyarország köztársasági elnökének hivatalos profilját.

A profilkép megegyezett azzal, amit Novák Katalin államfő hivatalosan is használ és – bár számos jel utalt arra, hogy kamuval van dolgunk – úgy tűnik, sokan elhitték, hogy a profil – mely időközben már elérhetetlenné vált – valódi. Az ál-Novák Katalin ráadásul nem mindennapi karácsonyi ajándékot kínált.

Novk Katalin kamu Facebook profiljának a screenshotja.

Fotó: PCWorld

Egy tegnapi bejegyzésben (melyhez egy csomagokat épp átadó Novák Katalint ábrázoló fotót is illesztettek) ugyanis az oldal a következő felhívást tette közzé:

Mindenki, aki lájkolja oldalunkat és „Boldog Karácsonyt” kommentet ír, 200.000 Ft pénzátutalást és karácsonyi ajándékot kap tőlem! Isten áldjon.

Amíg fent volt a bejegyzés, több százan kommenteltek alá és a hozzászólók többsége tényleg boldog karácsonyt kívánt.

A PCWorld cikkének szerzője hozzáfűzte, hogy karácsony napján minden bizonnyal nagy lesz a bánat, amikor tömegek döbbennek majd rá, hogy semmit sem rejtett a fa alá a köztársasági elnökünk.

Néhány hónappal ezelőtt kiberbűnözők a Magyar Posta nevében hirdettek egy kamu akciót, amelyben állítólag az állami vállalat a címzettek által át nem vett csomagoktól szerettek volna megszabadulni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top