nlc.hu
Család

Bora Bora-ügy: felmentették a férjet

Bora Bora-ügy: felmentették a nemi erőszakkal vádolt férjet

Az ügyészség a bűnösség megállapításáért fellebbez.

Bizonyítottság hiányában felmentette a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság azt a koreai származású, francia állampolgárságú férfit, akit nemi erőszakkal, személyi szabadság megsértésével, kiskorú veszélyeztetésével és közokirattal való visszaéléssel vádolt meg magyar származású volt felesége – írta meg a 24.hu.

A Bora Bora-ügy néven elhíresült eset az elmúlt években nagy visszhangot váltott ki a hazai sajtóban. Nyíri-Kovács Patrícia kálváriája akkor kezdődött, amikor 2008-ban hozzáment egy koreai származású, francia állampolgárságú férfihoz, Soo-Il Lee-hez. A pár Japánba költözött, ott született meg kisfiuk, aki francia–magyar állampolgár lett. A nő szerint ezután romlott meg a házasságuk, mert a férje zsarolta és verte.

Nyíri-Kovács Patrícia és kisfia

Nyíri-Kovács Patrícia és kisfia

A 2011-es fukusimai földrengés után a család a férj javaslatára a Franciaországhoz tartozó Bora Bora szigetére utazott, hogy rendezzék a kapcsolatukat, de az erőszak folytatódott. A nő egy francia válóperes ügyvédhez fordult, a férfi a Francia Polinéziához tartozó szigeten indította el a válópert. Elvette felesége és kisfia útlevelét, így nem tudták elhagyni a szigetet, ráadásul a nő beleegyezése nélkül bejelentette őket egy helyi címre. Végül Patrícia és a kisfia 2015-ben térhetett haza, miután a polinéz bíróság a nőnek ítélte a gyermek felügyeleti jogát és engedélyezte, hogy elutazzanak a szigetről.

A férfi tagadta, hogy valaha bántotta volna a feleségét, a vallomásában azt állította, hogy a nő haszonszerzés céljából jelentette fel.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság azért mentette fel a férfit, mert nem lehetett a bűnösségét kétséget kizáró módon bizonyítani. A rendelkezésre álló bizonyítékok részbeni ellentmondásossága okán nem lehetett megnyugtató módon tisztázni a történteket, így a férfi bűnössége sem volt megállapítható.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Fővárosi Törvényszéken folytatódik másodfokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top