nlc.hu
Család

Agyonverte idős férjét a néni

12 évet kapott első fokon a férjét agyonverő 74 éves asszony

Az idős nő magatehetetlen férjét verte agyon.

Nem kér súlyosabb ítéletet másodfokon a Győri Fellebbviteli Főügyészség annak a 74 éves nőnek az ügyében, aki 2021. júliusában verte agyon 81 éves magatehetetlen férjét. A nő még 1983-ban ment hozzá a férfihoz, aki 2021. májusára betegségei és balesete miatt mozgásképtelenné vált, kommunikálni sem lehetett vele.

Az idős nő maga is többféle betegségben szenvedett, ápolta ugyan a férjét, de ez egyre nagyobb megterhelést jelentett számára, ezért mind a lakókörnyezetük, mind a férfi egyre elhanyagoltabb volt.  

Egy este az ittas nő az ellenállás kifejtésére képtelen férjét egy felmosónyéllel és egy bottal bántalmazni kezdte. A tényállás szerint legalább fél órán keresztül ütlegelte a férje fejét, felsőtestét. 

A férfi a helyszínen meghalt. Halálának oka a bántalmazás következtében kialakult traumás és vérzéses sokk volt.

Kalapács a bíróságon

Első fokon 12 évet kapott. A kép csak illusztráció. (Fotó: Profimedia)

A Szombathelyi Törvényszék a nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a nő – a törvény értelmében – feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a nő és a védője felmentésért fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés kellően szigorú, enyhítése nem indokolt.

Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla dönt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top