nlc.hu
Család

Izraelben gyámot rendeltek ki az elcserélt kisbaba mellé

Gyámot rendeltek ki egy újszülött mellé, akit még embrióként cseréltek el

A gyám dönt majd többek között arról, hogy szükség van-e további genetikai vizsgálatokra.

Szeptemberben egy genetikai teszt elvégzése nyomán véletlenül fedezték fel egy előrehaladott állapotú, a terhességnek már a harmadik harmadában járó nőnél, hogy nem a saját gyermekét hordja a szíve alatt. Az izraeli Lod városának kerületi bírósága vasárnap reggel gyám kinevezését rendelte el a Szófiának elnevezett kislány mellé, akit tévedésből nem biológiai édesanyja, hanem egy másik, szintén lombikbébiprogramban részt vevő nő hordott ki, írja az MTI.

Egy újszülött csecsemő talpa egy felnőtt ujjai között

Nem volt idő kórházba vinni, otthon szült a Fejér megyei nő (Fotó: Unsplash)

Mintegy két héttel ezelőtt a bíróság genetikai tesztek lefolytatását rendelte el a rison-lecijóni Asszúta kórház termékenységi klinikájának páciensei körében, ahol tévedésből nem a saját embrióját ültették be egy nőnek. A bíróság döntése ellentétes az egészségügyi minisztérium korábbi álláspontjával, ők ugyanis bejelentették, a legnagyobb valószínűséggel érintett szülőpárok körében befejezték a kislány édesanyjának keresését.

A gyám javasolhatja majd, hogy folytassanak-e további genetikai vizsgálatokat a biológiai szülők megtalálása érdekében, és hogy megvonhatják-e a kislányt megszülő nőtől és párjától a szülői jogokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top