nlc.hu
Család
Válási csaló

Álfeleséggel akarta megúszni az asszonytartást egy kanadai férfi

Melyik bíróság hiszi el, hogy egy női hang lemond a számára korábban megítélt asszonytartásról?

Warren és Gina Zant házassága még 1999-ben kezdődött, amikor a trópusi Cook-szigeteken kimondták az igent. 2019-ben azonban úgy döntöttek, külön utakon folytatják és benyújtottak egy válás megállapodást, melyben szerepel, hogy Gina jogosult Warren üzemmérnöki nyugdíjából némi asszonytartásra.

Warren mindent bevetett, hogy ne kelljen fizetnie (Fotó: Pexels.com)

Warren mindent bevetett, hogy ne kelljen fizetnie (Fotó: Pexels.com)

Tavaly azonban Warren a kanadai legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy érvénytelenítse korábbi házasságát, bizonyítékként pedig csatolta Gina vallomását, aki azt állította, olyan házasságot kötöttek, ami tulajdonképpen jogilag nem is kötelező erejű.

A bíróság megvizsgálta a beadványt és úgy tűnt, a házasság tényleg érvénytelen. Warren közölten is a nyugdíjfolyósítóval, hogy a végzés szerint a nőt nem illeti meg asszonytartás. Erről a nyugdíjintézet levelet küldött Ginának, aki jelentkezett a bíróságon és eléggé csalódottnak tűnt az érvénytelenség hírére. Állította, hogy ő bizony semmilyen hangfelvételen nem beszélt erről.  

Végül Dennis Hori bíró kiderítette, hogy a beadvány több dokumentuma és a hangfelvétel is hamis, amelyet mint Warren gyártott, hogy elkerülje a fizetést. Így a házasság érvényes, a válási szabályok szerint meg jár pénz Ginának. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top