nlc.hu
Család

Gyászfeldolgozó csoportból házasságig

Gyászfeldolgozó csoportban találkozott a 86 éves férfi és a 70 éves nő, most házasok

Mi jöhet azután, hogy elvesztetted életed szerelmét? Biztosan nem az, amire ez az idős házaspár számított.

Akár egy jól megírt forgatókönyv is lehetne az, amit George Palmer és Ruth Volwes közösen átéltek, ugyanis a pár egy gyászfeldolgozó csoportban talált egymásra, miután mindketten elvesztették házastársukat. A most 86 éves Palmer felesége néhány éve halt meg, ráadásul a férfi nem sokkal később a fiát is elveszítette, ezért úgy érezte, csakis segítséggel tud kilábalni a gyászból. Csatlakozott tehát a derbyi Treetops Hospice Tears to Laughter nevű csoporthoz, aminek Volwes is a tagja volt, a nő férje 2020-ban hunyt el, két agyvérzés és hosszas, súlyos betegség után. 

Hamar összebarátkoztak, idén februárban pedig eldöntötték, megpróbálják együtt is, párként, ami olyan jól sült el, hogy egy olaszországi nyaralást követően, ahol megtörtént az eljegyzés, októberben végül örökre összekötötték az életüket. A pár a gibraltári botanikus kertben kelt egybe, szűk körű ceremónia keretében, ahol csak a legközelebbi családtagok és barátok voltak jelen, összesen húszan voltak. 

„A ceremónia csodálatos volt. Kint voltunk, az idő tökéletes volt – pont olyan volt, amit szerettünk volna, nagyon romantikusan zajlott” – mesélte az “ifjú pár” női tagja és hozzátette, az egész életük teljesen megváltozott azzal, hogy egymásra találtak.  

Idős házaspár

Tényleg látszik, hogy mennyire boldogok (Fotó: Profimedia)

„Mindkettőnknek rettenetesen hiányoznak a partnereink, de azt hiszem, hogy egyikük sem akarta volna, hogy egyedül legyünk. Az életben kockáztatni kell. Bármelyikünk rosszul lehet, és ugyanabban a helyzetben találhatjuk magunkat néhány év múlva. Vállalnunk kellett a kockázatot, nem volt szabad kihagynunk ezt a lehetőséget. Nagyon hálásak vagyunk a csoportnak, különben nem ismertük volna meg egymást, és nem találkoztunk volna az összes csodálatos baráttal sem, akiket ott szereztünk. A történetünk reményt adott másoknak, akik elveszítették szeretteiket” – tette hozzá Volwes. 

A pár egyébként azóta is rendületlenül jár a csoportba, ahogy mondják, ez a hetük fénypontja, Palmer szerint pedig jól haladnak, és nagyon izgatottak a közös jövőjükkel kapcsolatban. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top