nlc.hu
Család

Forró vízben fürdették, belehalt egy csecsemő Ináncson

Olyan forró vízben fürdettek egy csecsemőt Ináncson, hogy belehalt a sérüléseibe

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében nyomoz.
Gyertyaláng a sötétben

December 15-én meghalt egy nevelőszülők gondjaira bízott 10 hónapos gyermek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ináncson, miután olyan forró vízben fürdették, hogy súlyos égési sérüléseket szenvedett. A gyermek kórházba került, de másnap belehalt a sérüléseibe – írta meg az RTL.

A csatorna információi szerint az illetékes rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz és gyanúsítottként a nevelőapát hallgatta ki. 

A gyermek ahhoz a mélyszegénységben élő, hatgyermekes miskolci családhoz tartozott, akikre még decemberben szakadt rá a házuk teteje: a kisbaba a rossz lakhatási körülmények miatt azonban nem velük, hanem a rokonaiknál élt Ináncson, ott történt a tragédia is.

Az RTL értesülései szerint a család végül Erdei Sándor Zsolt önkormányzati képviselő segítségével kapott szükséglakást, aki elmondta, hogy a Facebook felületén közzétett felhívására rengetegen reagáltak és habár volt néhány rasszista, áldozathibáztató komment is, a legtöbben jó szándékkal írtak.

„A jóérzésű emberek pedig adtak, akinek kicsi van, az is! Adtak ruhát, ételt, matracot, tüzelőanyagot, hogy egy kicsit megszépítsük ennek a nehéz sorsú családnak a karácsonyát! Köszönet mindenkinek, aki segített!” – írta a politikus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top