nlc.hu
Család

Tagad a 4 évest kislányt buszban hagyó sofőr

Nem vállalja a felelősséget a 4 évest kislányt forró buszban hagyó sofőr

A férfi mindent tagad, az ügyészség várhatóan jövő héten fog vádat emelni az ügyben.
sárga iskolabusz

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tavaly nagy felháborodást váltott ki annak a tomajmonostorai kislánynak az ügye, akit egy buszsofőr több órára a forró iskolabuszban felejtett. 

A négy éves Inez 8 órát töltött a csaknem 50 fokosra felhevült járműben, teljesen kiszáradt, életveszélyes állapotban volt, amikor megtalálták. Azonnal kórházba vitték, de a szervezete nem sokkal később feladta a küzdelmet. A sofőrről akkor az a hír járta, hogy teljesen összeroppant és pszichiátriára került; a két felnőtt fia felkereste Inez szüleit, hogy személyesen is kifejezzék részvétüket, valamint bocsánatot kérjenek a gyászolóktól.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, és gyanúsítottként hallgatta ki a buszt aznap vezető 56 éves kunhegyesi férfit.

Most a 24.hu megkeresésére a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője, Ocsovai Ágnes elmondta, hogy a buszt aznap vezető sofőr tagadta a bűncselekmény elkövetését, és nem ismeri el a felelősségét.

„A nyomozó hatóság a napokban befejezte és megküldte a Tiszafüredi Járási Ügyészség részére az ügyet. Az ügyészség várhatóan a jövő héten vagy az azt követő héten fog vádat emelni az ügyben, jelenleg az iratok feldolgozása zajlik” – mondta a lapnak az ügyész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top