nlc.hu
Család

Kigyulladt egy magyarokat szállító turistabusz - egy utas beszámolója

Kigyulladt egy magyarokat szállító turistabusz, az egyik utas igazi hősként viselkedett

Ugyan a jármű teljesen kiégett, mindenki komolyabb sérülések nélkül térhetett haza.

Hétfőn délután kigyulladt a lengyel autópályán egy busz, ami magyar turistákat szállított. Az egyik utas beszámolója szerint először az egyre erősödő kopogó hangra lettek figyelmesek, és sokan azt hitték, defektet kaptak.

„Még a sofőr is ezt mondta be először a mikrofonba, de szerintem csak azért, hogy ne keltsen pánikot. Hátul ültem, az ablakon kinézve pontosan láttam a füstöt és az égett szagot is éreztem, de a veronai busztragédia után, ahol sajnos sokan szörnyű tűzhalált haltak, erősítettem azt, hogy csak defektről van szó, hogy ne essen senki pánikba”nyilatkozta a Blikknek Molnár-Gazsó János, aki a 19 éves lányával és a párjával utazott a járművön. 

Lengyelországi tűzoltóautók

Fotó: Filip Radwanski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Miután a busz megállt, az utastérben is terjedni kezdett a füst, miután mindenki lemenekült a járműről, látszott, az egész hátulja lángol. Molnár-Gazsó János a sofőrrel együtt ennek ellenére visszament a buszra. „Először azért mentem vissza, hogy körbenézzek, maradt-e még fent valaki, aztán a csomagokat is próbáltam menteni”  – tette hozzá. Utóbbiban a többi utas – többek között a lánya is – segített neki, és együttes erővel az összes poggyászt ki tudták szedni épségben. „A lányomra nagyon büszke vagyok, egy hős volt a szememben. Hazafelé szinte elájult szegény, olyan pánikrohamot kapott.”

Az utasok végül egy lengyel cserebusszal jöttek haza, az út során ugyan többen is panaszkodtak rosszullétre, de komolyabb fizikai sérülést egyikük sem szenvedett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top