nlc.hu
Család

Halálos lakástűz Egyházasdengelegen és Markazon

Kigyulladt a ház, meghalt egy férfi és kutyája Nógrádban

Két halálos tűzeset is történt szombaton az országban.
Lángok

Meghalt egy férfi a kutyájával együtt egy kigyulladt házban szombat este a Nógrád vármegyei Egyházasdengelegen – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Mukics Dániel azt írta, este fél nyolckor érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés, amely szerint a településen füst áramlik ki egy épületből, és a házban van valaki. A Rákóczi úton lévő, 130 négyzetméteres családi házhoz négy járművel vonultak ki a tűzoltók. Egy ágy és annak környezete égett öt négyzetméteren; a tüzet eloltották.

Az épület oltása közben egy férfi holttestét találták meg. A tűzben egy kutya is elpusztult.

Robbanás Hevesben

Szombaton egy másik tragikus tűzeset is történt: meghalt egy ember a Heves vármegyei Markazon.

A katasztrófavédelemhez robbanás miatt érkezett jelzés szombat reggel. Egy Dobó István utcai földszintes parasztházhoz vonultak ki a tűzoltók.

A 75 négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, a robbanás és a tűz miatt folyamatosan szakadt be az épület teteje, az oltás több mint két órán át tartott. A tűzoltók oltás közben egy összeégett holttestet találtak.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top