nlc.hu
Aktuális

Halálos tűz egy hétvégi házban Bakonycsernyén

Kigyulladt a hétvégi ház, meghalt egy ember Bakonycsernyén

Kimentették a lángoló házból, de a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett az életén már segíteni.
Lángok

Meghalt egy ember vasárnap, miután kigyulladt egy hétvégi ház a Fejér vármegyei Bakonycsernyén – közölte Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Dóka Imre tűzoltó őrnagy közleménye szerint vasárnap reggel érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy Bakonycsernyén, az Akácfa utcában kigyulladt egy száz négyzetméteres épület tetőszerkezete és egy helyisége.

A székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, és a tűzzel érintett épületrészből egy embert kimentettek, de a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett az életén már segíteni.

A szóvivőhelyettes szerint nem kizárt, hogy a tüzet elektromos zárlat okozta, de a tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Dóka Imre közölte, évente több mint hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak az otthonok elenyésző részében használnak füstérzékelőt. Pedig ahol van ilyen készülék, ott a tüzet annak keletkezésekor meg tudják fékezni, vagy időben ki tudnak menekülni. Hozzátette, ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem alakult ki.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top