nlc.hu
Család

Cristiano Ronaldo és barátnője törvénysértése Szaúd-Arábiában

Törvényt sért Cristiano Ronaldo és a barátnője Szaúd-Arábiában

A szaúdi törvények szerint a portugál sztárfutballista nem élhetne együtt a barátnőjével, amíg nem házasodnak össze.

Cristiano Ronaldo a napokban a szaúd-arábiai al-Naszr focicsapathoz szerződött, de úgy tűnik, hogy máris megsértettek egy helyi jogszabályt. Párjával, Georgina Rodriguezzel ugyanis együtt élnek, ám a szaúdi törvények szerint házasság nélkül ez tilos – írja a Sportal.

Ronaldo és barátnője 2016-an ismerkedett meg, azóta két közös gyerekük született. Ám még nem házasodtak össze, így ha egy háztartásban élnek, megsértik a szaúdi törvényt.

Cristiano Ronaldo portugál futballcsillag az élettársa, Georgina Rodríguez mellett, amint bemutatják az an-Nászr szaúd-arábiai labdarúgóklub új játékosaként Rijádban 2023. január 3-án

Cristiano Ronaldo portugál futballcsillag az élettársa, Georgina Rodríguez mellett, amint bemutatják az al-Nászr szaúd-arábiai labdarúgóklub új játékosaként Rijádban 2023. január 3-án (Fotó: MTI/AP/Amr Nabil)

Két szaúdi ügyvéd azonban arra számít, hogy az illetékes hatóságok elnézik a portugál klasszis esetét. A törvény valóban tiltja a házasságon kívüli együttélést, ám a hatóságok többnyire szemet hunynak fölötte, főleg külföldiek esetében. A szabályt inkább akkor alkalmazzák, hogy probléma van az illetővel.

Egyébként könnyen lehet, hogy a törvényszegés hamarosan meg is szűnik, mert a nemrégiben 500 millió követőt elérő Ronaldo azt mondta, hogy a jövőben feleségül akarja venni Georginát, akit már évekkel ezelőtt el is jegyzett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top