nlc.hu
Család

Álombulit kapott a rákos kislány szülinapjára

Álombulit kapott a négyéves rákos kislány szülinapjára

Az összes Disney hercegnő tiszteletét tette a gyógyíthatatlan beteg kislány szülinapján.
Anya és apa két gyerekkel háttal, mindenki farmerdzsekiben

A nyáron a Tennessee állambeli Brentwoodban élő 3 éves Adalyn McGuire édesanyja számára valósággá vált minden szülő rémálma: a kislányánál diffúz intrinzikus pontingliómát (DIPG) diagnosztizáltak, ami egy olyan agresszív agydaganat, amelyre a kemoterápián kívül nincs más gyógymód.

Évente körülbelül 300 amerikai gyermeket diagnosztizálnak DIPG-vel, jellemzően 5 és 9 éves kor között. A betegség prognózisa általában nagyon rossz, ami azt jelenti, hogy kicsi esély van a gyógyulásra.

Adalyn szülei, Stephanie és Andrew McGuire 2022 márciusában, a kislány harmadik születésnapja után észlelték először a tüneteket.

„Adalyn nehezen múló fejfájásra kezdett panaszkodni, és sokat botladozott, egy reggel pedig nem tudott felállni” – mesélte az édesanya, Stephanie.

Mivel a tünetek nem javultak, a szülők úgy döntöttek, hogy kórházba viszik a gyermeküket, ahol azonnal neurológiai viszgálatoknak vetették alá a kislányt. Néhány héttel később megszületett a diagnózis: Adalyn rákos.

„Teljesen lezsibbadtam és szinte nem értettem, amit mondtak nekem” – emlékezett vissza Stephie a pillanatra. A nő ráadásul mindenórás kismama volt ekkor, a harmadik gyermekét, Adalyn kishúgát várta.

Adalyn három napig az intenzív osztályon maradt, utána pedig hat héten keresztül szinte minden nap 30 sugárkezelést kapott, minden alkalommal általános érzéstelenítésben.

„Kicsit kihullott a haja, de ez nem zavarta” – mesélte az édesanya. A kezelés azonban nem hozta meg a várt eredményt: augusztusban hazavitték a kislányt, hogy minél több időt tölthessen a család együtt az elkerülhetetlen tragédia előtt.

Mivel Adalyn március 31-én lesz 4 éves, a családja egy korai születésnapi bulit akart neki rendezni. “Nem vagyunk biztosak benne, hogy megéri-e a negyedik születésnapját, ezért úgy gondoltuk, rendezzünk egy korai bulit” – mondta Stephanie.

McGuire-ék kapcsolatba léptek Tanya Sturmmal, a Tennessee-i Dreams & Wishes alapítójával, aki alapítványával kívánságokat teljesít rákos megbetegedéssel diagnosztizált gyerekeknek és fiatal fenőtteknek.

Adalyn különleges születésnapi bulit szeretett volna, amire meghívta rá Elsát és Annát, valamint Olafot a hóembert, a Jégvarázs című filmből. A kislány a parti menüjét is kitalálta: húsgombócokat, sajtos makarónit és csirkefalatkákat kért.

Tanya, miután megkapta a kívánságlistát, azonnal munkához látott: az önkéntesei segítségével feldíszítették a család házát, megrendelték a menüt, sőt még egy társulat is akadt, akik felajánlották, hogy eljátszák a meghívott mesehősöket a nagy napon. 

Január 7-én több, mint 40 ember jelent meg Adalyn partiján. A vendégeknek citromos pitét (Adalyn kedvencét) és házi készítésű “esküvői tortát” kínáltak, amelyet Adalyn és az édesapja sütött. A parti alatt hercegnők mesét olvastak a gyerekeknek, egy lufiművész pedig egy kétméteres sellőfigurát és különféle állatokat készített dekorációnak.

„Adalyn először túlterheltnek érezte magát” – mondta Stephanie – „De amikor meglátta Olafot, kitárta a karját és azt mondta: “Szüksége van egy meleg ölelésre”. 

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top