nlc.hu
Család

Nevetség tárgya lett a III. Károlyt és II. Erzsébetet ábrázoló northamptoni falfestmény

Nevetségesnek találják az emberek a II. Erzsébetet és III. Károlyt ábrázoló falfestményt – fotó

Van, aki szerint az uralkodót csak a füléről lehet felismerni.

Még 2022 végén az angliai Northampton városközpontjában készült egy falfestmény II. Erzsébet királynőről és utódjáról, III. Károly királyról. A néhai és a jelenlegi uralkodóról készült alkotást a városi tanács rendelte meg Károly trónra lépésének alkalmából.

A festményt a Spraycatz néven alkotó Liam Freeman és Mez White művészduó készítette el, munkájukért 1270 fontot, átszámítva nagyjából 775 ezer forintot kaptak.

Az II. Erzsébet királynőt és III. Károly királyt ábrázoló falfestmény Northamptonban

Az II. Erzsébet királynőt és III. Károly királyt ábrázoló falfestmény Northamptonban (Fotó: Carl Court/Getty Images)

A mű nem igazán nyerte el ez emberek tetszését, a brit Metro összegyűjtötte a negatív véleményeket, és az észrevételek között szerepel például az, hogy

  • II. Erzsébet királynő ábrázolása nem lett annyira rossz, de III. Károlyt nem sikerült élethűen megfesteni, szemei túl közel vannak egymáshoz, a haját sem találták el az alkotók, egyedül a fülei sikerültek jól, abból lehet tudni, hogy ő van a képen.
  • III. Károly leginkább a Spitting Image című brit szatirikus televíziós bábjáték egyik figurájára hasonlít.
  • Ugyan a városképnek nem ártott egy kis szín, viszont a festmény inkább nevetséges, ráadásul az adófizetők pénzéből fizették ki az alkotókat.

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top