nlc.hu
Család

A 97 éves tornásznéni lenyűgözi a világot

Johanna 97 éves tornászként nyűgözi le a világot

Johanna Quaast még 2012-ben került be a Guiness Rekordok Könyvébe, mint a világ legidősebb aktív tornásza. Azóta eltelt több mint tíz év, de Johanna még mindig aktív.
Johanna Quann

Egy ínszakadásnak köszönhetően ugyan a 97 éves Johanna a versenyszerű sportolást még 2018-ban abbahagyta, a sportot azóta sem hagyta abba, máig képes fejre állni és a nyújtógyakorlatait is örömmel osztja meg a közösségi médiában. Az 1925-ben született Johanna Quaas 2012-ben került be a köztudatba, amikor a tornagyakorlatairól készült videó nagy visszhangot keltett a neten, és be is került a Guiness Rekordok Könyvébe a világ legidősebb aktív tornászaként. Nemrég az ismert hollywoodi színésznő, Viola Davis osztotta meg Johanna egyik 2017-ben felvett gyakorlatát, amit a Német Tornász Fesztiválon mutatott be.

Te vagy az én harcos lélekállatom! Vow! Új életcélt kaptam!

– írta a Nyughatatlan özvegyek sztárja a posztjához. A felvételen Johanna 91 éves volt – derül ki a mymodernmet cikkéből.

A Viola Davis által megosztott videót több mint négyszázezren látták, de van olyan róla készült felvétel is, ami már 3 és fél millió megtekintésnél jár. Johanna az első versenyén tízévesen indult, és az élete nagy részét tornászedzőként és kézilabdázóként dolgozta végig.

Az aktív versenyzés végeztével Johanna Quaas a sportos életmódról nem mondott le, a mai napig megy neki a fejenállás. Focizik, nyújt, tornázik és nagyon örül annak, hogy az ezekről készült videókért örömteli üzeneteket kap a világ minden tájáról.

Igazi példakép vagy az egész világ számára!

– írta az egyik kommentelő, egy másik pedig azt írta neki, hogy

Sok egészséget kívánok ennek a CSODÁLATOS asszonynak, aki számomra a legjobb inspiráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top