nlc.hu
Család

Kádba akarta a fojtani a gyerekét, két évet kapott

Két év felfüggesztettet kapott az anya, aki kádba akarta fojtani a nyolcéves gyermekét

A nő emellett elvesztette a szülői felügyeleti jogát.
bántalmazó anya

A Zalaegerszegi Törvényszék jogerősen 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a nagykanizsai nőt, aki kádba akarta fojtani a 8 éves fiát, és a szüleit is rendszeresen bántalmazta – írta meg a 444.

A lap szerint a jelenleg 41 éves nő alkoholproblémákkal küzdött, ami miatt 2017-ben elváltak a gyermeke apjával. A nő elől néha az ötéves fiuk rejtette el az alkoholt, ami miatt az megverte.

A bíróság emiatt a férfinak ítélte a gyermek felügyeleti jogát, de az anya rendszeresen láthatta. A nő ilyenkor is ivott, emellett nyugtatókat szedett be, a kettő együttesétől pedig agresszívvá vált. Ilyenkor a szüleivel is összevitatkozott, a balhék pedig a tettlegességig fajultak: súlyos sérülésekkel végződő veszekedések miatt többször is rendőrt kellett hívni a családhoz.

A nő apja 2020-ban meghalt, a nő pedig az éppen nála tartózkodó, nyolc éves fiát hibáztatta a történtek miatt. Az ittas, begyógyszerezett anya a rendőrség szerint a lakásban fel-alá kergette a gyereket, miközben azt kiabálta, hogy megöli. A nagymama megpróbált közbeavatkozni, de őt is bántalmazta.

A fiút végül a fürdőszobában érte utol a nő, ahol elkezdte a nyakát szorongatni, majd vizet eresztett a kádba, hogy abban megfojtsa. A kisfiú életét a nagymama mentette meg, aki annyi időre le tudta fogni a lányát, hogy a fiú kiszaladhasson az utcára. Ott a gyerek egy járókelőtől kért segítséget, aki riasztotta a hatóságokat.

A Zalaegerszegi Törvényszék kiskorú veszélyeztetése, emberölés előkészülete és testi sértés miatt találta bűnösnek a pszichés betegségekkel küzdő, büntetett előéletű asszonyt, akit jogerősen 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, és megszüntette a szülői felügyeleti jogát. Pártfogó felügyeletét is elrendelte és véglegesen eltiltotta a nőt minden olyan foglalkozástól vagy tevékenységtől, aminek a részeként 18 évnél fiatalabbak nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését kellene végeznie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top