nlc.hu
Család

Megrendezte a saját temetését, mert érdekelte, hányan jönnek el

Eljátszotta a halálát, mert kíváncsi volt, hányan jönnének el a temetésére

A hatvanéves, Sao Paolóban élő Baltazar Lemos a tettéért óriási médiaérdeklődést kapott, cserébe szinte az összes rokona és családtagja elfordult tőle.

A brazil Baltazar Lemos egész életében ceremóniamesterként, vagy ha akarjuk, rendezvényszervezőként dolgozott, többek között temetések százainak megszervezésében vett részt. Volt köztük olyan, amire összesen ketten jöttek el, de olyan is, amin ötszázan vettek részt. A férfi fantáziáját régóta izgatta, hogy hányan jönnének el a temetésére, ha egyszer sor kerülne rá, de alaphelyzetben ez egy olyan kérdés, amire az élete során senki sem kap választ. Ám ő nem elégedett meg ennyivel, és tavaly kitalálta, hogy eljátssza a halálát és megrendezi a saját temetését. A célja az volt, hogy válaszokat kapjon – írja az odditycentral.com.

A nagy átverésbe Baltazar a Facebookon kezdett bele. Első körben egy fotót tett ki az egyik Sao Paolóban található kórházról, jelezve, hogy Lemost ide vitték be. Egy nappal később, január 10-én pedig nemes egyszerűséggel egy posztban bejelentette a halálhírét, arról nem közölve információt, ki közli a híreket a közösségi médiában arról, mi történt a férfival. Bár a rokonság érdeklődött a kórházban, és ott azt a választ kapták, hogy nem volt Baltazar Lemos nevű betegük, mégis úgy döntöttek, hogy elmennek a férfi temetésére, miután egy későbbi posztban megadták a temetés helyszínét és időpontját. Eközben folyamatosan próbálták elérni a férfit, de természetesen nem jártak sikerrel.

Temetés

Vajon halotti tor is volt? (Fotó: Getty Images)

Január 18-án a férfi ismerősei és családtagjai egy Sao Paolóban található kápolnában gyűltek össze, és mindannyian egy hagyományos temetésre számítottak. Ehelyett felvételről Baltazar hangját játszották le, aki az élete eseményeiről értekezett: sokan meghatódtak, arra gondolván, hogy ezt még valamikor a halála előtt vehette fel. Ezután Baltazar belépett a terembe, és a jelenlévők első reakciója a zavarodottság volt: egyszerűen nem értették a helyzetet. Voltak, akik sírni kezdtek, mások csak tátott szájjal bámultak, és amikor a férfi közölte, hogy csak megjátszotta a halálát, sokan a képébe vágták, mennyire kegyetlen, amit tett. Az eset óriási hírverést kapott a neten, a férfit pedig sokan elítélték, hogy az önzése miatt senkire nem volt tekintettel, még a saját nyolcvan év fölötti édesanyjára sem, aki tolószékben ül, nincs jó egészségi állapotban és akár szívrohamot is kaphatott volna a hírtől. Volt olyan ismerőse, aki azt mondta, hogy nem érdekli, mi van ezután Baltazarral, a férfi ugyanis aznap meghalt számára, amikor a saját halálhírét keltette. Sajnos az eredeti hírből nem derült ki, végül hányan vettek részt Baltazar temetésén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top