nlc.hu
Család

Az étkezési díjhátralékok miatt kezdett gyűjtést egy tanár

Ígéretet tett egy tanár, nem hagyja, hogy a diákjai éhezzenek az iskolában

Többezer dolláros adósság gyűlt össze az iskolában, ahol Gabe Segal dolgozik.

Gabe Segal a virginiai Herndonból ígéretet tett, hogy az iskolában, ahol tanít, kifizeti az étkezési díjelmaradásokat, mert nem szeretné, ha egyetlen gyermeket is hátrány érne emiatt. A 29 éves férfi azután döntött így, miután rádöbbent, hogy több olyan diák is van, aki azért nem tud jól teljesíteni a tanórákon, mert éhesek, mert nem ettek eleget, írja a Mirror

Amikor először vállalta, hogy kiegyenlíti a hátralékot, az 1200 dollárra rúgott, de az összeg azóta 7500 dollárra nőtt, és messze még a tanév vége. Mivel a tanári fizetése nem elég ahhoz, hogy átvállalja a teljes összeg kifizetését, ezért pénzgyűjtésbe kezdett az Educate Fairfax nevű alapítvánnyal közösen, és együtt igyekeznek elég forrást előteremteni ahhoz, hogy segítsenek a környékbeli iskoláknak.

Iskoláslány tálcán viszi a menzás ebédet

Képünk csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Mint a szervezet írja, iskolánként változik, hogy mennyire nagy a hátralék, és nehéz pontosan meghatározni, hogy az adott intézményben adott pillanatban mekkora segítségre van szükség, Felhívásukban hozzátették, arra kérnek mindenkit, hogy ne közvetlenül az iskoláknak utalják az adományokat, mert így hatékonyabban el tudják osztani a beérkezett összeget. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top