nlc.hu
Család

Kovács Kati a pályafutásáról

Kovács Kati: „Ahol értek, ahol tudtak, elgáncsoltak” – pályafutása nehézségeiről vallott a 78 éves énekesnő

Lemeze sem jelenhetett meg akkoriban.

Kovács Kati 60 éves pályafutásához több ezer koncert, több millió eladott lemez és olyan slágerek fűződnek, ami miatt a magyar könnyűzene egyik legnagyobb hatású előadója lett. A Kossuth-díjas énekesnő a Borsnak összegezte a pályáját, és többek között arról is őszintén vallott, hogy a politika mennyire befolyásolta az énekesnői karrierjét a rendszerváltás előtt.

Kovács Kati

Kovács Kati a Magyar Zene Házában a Nekünk írták a dalt! című időszaki kiállítás Klubterének az avatásán – Fotó: MTI/Mohai Balázs

Bizonyos vezetők az MHV, a hanglemezgyártó vállalat részéről, nem igazán szerettek engem, mert mint tudjuk, nagy riválisa voltam egy másik énekesnőnek… Ezért ahol értek, ahol tudtak, elgáncsoltak. Nem jelenhetett meg lemezem. Az LGT-s srácokkal két közös bakelitet csináltunk, de az akkori vezető kijelentette, hogy ez a lemez el lesz hallgatva, nem terjeszti. Ezzel nagyon nehéz volt szembenézni és lehetetlen szembeszállni. Ez nagyon fájdalmas volt akkoriban. (….) Sajnos sokáig nyögtük ennek a társaságnak a kitüntető figyelmét. Nem voltak zeneértők, egyéni érzelmek, érdekek irányították a tetteiket. (…) De aztán jött a rendszerváltozás és elsöpörte a szomorúságot, keserűséget, amit a korábbi nagyhatalmúak okoztak” – mesélte a bulvárlapnak Kovács Kati.

Szeretném, ha 50, vagy 120 év múlva megint húszévesek lehetnénk a mostani tapasztalatainkkal és a mostani tűrőképességünkkel együtt. Mert azért nekünk nagyon sokat kellett tűrnünk, mert nagyon megnehezítették az életünket. De a zene az mindenből kiutat jelentett” – jegyezte meg az énekesnő, aki mindössze 19 éves volt, amikor a Ki mit Tud? meghozta számára az országos ismertséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top