nlc.hu
Család

Vádat emeltek a szülők ellen, akik halálra éheztették 2 és fél éves gyereküket

Halálra éheztette két és fél éves gyerekét egy vasi szülőpár

A borzalmas tragédiáért felelős szülők ellen a napokban emeltek vádat.
Üres gyerekszoba

Egy évvel ezelőtt veszítette életét az a 2 és fél éves kisgyerek, akit a szülei éheztettek, bántalmaztak, elhanyagoltak és betegség esetén sem vittek orvoshoz, adta hírül a Tények.

A szülőknek rajta kívül van négy másik gyermeke is, akiknek testi, értelmi és érzelmi fejlődését szintén súlyosan veszélyeztették. A csonttá és bőrré soványodott két és fél éves gyermek ruhátlanul a földre esett a kiságyból, s mivel hosszabb ideig a földön hagyták, megfázott. Halálát gennyes tüdőgyulladás okozta. 

Bár a szülők tudatában voltak annak, hogy a kicsi életveszélyes állapotba kerül, továbbra sem vitték orvoshoz: hagyták, hogy kínok között haljon meg

A lakást nem takarították, a gyerekszobák és a családtagok ágyai szeméttel, ételmaradékkal és emberi ürülékkel voltak tele, ami komoly fertőzésveszélyt jelentett az ott élő gyermekekre.

A szülőket végül letartóztatták és a napokban különleges kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emeltek ellenük.

A Vas Vármegyei Főügyészség ezután velük szemben indítványozta a fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást, foglalkozástól eltiltás kiszabását és szülői felügyeleti joguk megszüntetését.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top