nlc.hu
Család
Máté Gáborral ül le beszélgetni Harry herceg márciusban

Egy világhírű, magyar származású orvossal beszélget hamarosan Harry herceg

Dr. Máté Gábor és Harry herceg a közönség kérdéseire is válaszol majd.

Március negyediken virtuális beszélgetésen veszt rész dr. Máté Gábor és Harry herceg, akinek nemrég jelent meg sok botrányt kavaró önéletrajzi könyve. A regisztrációkat március elsejéig fogadják, és kérdéseket is lehet küldeni, amelyekre egy kis szerencsével élőben válaszolnak a beszélgetés résztvevői. 

Dr. Máté Gábor, a világhírű magyar-kanadai orvos  több mint húsz éve kutatja és tart előadásokat a gyermekkorban átélt trauma, valamint a stressz hatásairól. Mint egy nekünk adott interjúban elmondta, eleinte nem sokan voltak kíváncsiak rá, de mostanra minden megváltozott, számos nyelvre lefordították a könyveit és világszerte tart előadásokat. “Nekem ez azt mutatja, hogy idő kellett ahhoz, hogy a téma beérjen, ahogy nekem is idő kellett ahhoz, hogy elkezdjek foglalkozni a saját traumáimmal” – nyilatkozta az nlc-nek. 

És mint felhívta a figyelmet egy másik beszélgetésben, a trauma nem maga az esemény, ami velünk történik, hanem az, ami az esemény révén bennünk lezajlik. „Ez pedig kihatással van a működésünkre, az egész életünkre. Befolyásolják a személyiségünket, a világnézetünket, a kapcsolatainkat. A trauma korlátozza a rugalmas válaszkészséget, szégyenen alapuló önképet alakíthat ki, és végső soron elszakít saját magunktól. Ez a leválás akkor következik be, amikor a traumatikus behatásokra a gyerek pszichéje úgy védekezik, hogy leválasztja magát az érzelmeiről. Amíg nem veszünk róla tudomást, a személyes fejlődés lehetőségét is gátolja”.

harry herceg könyvének példányai egy üzletben

Fotó: Angela Weiss/AFP

(via RTL.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top