nlc.hu
Család

3 év után először lépett utcára a Covid miatt bezárkózó anya

Pszichiátriára szállították az anyát, aki 3 éve nem lépett ki a lakásból

Az akkor 7 éves kisfiát is bezárta és egészen mostanáig otthon tartotta a vírustól rettegő asszony.
Mentőautó viszi el a Covid elől bezárkózó nőt és fiát

Ahogy híre ment annak, hogy új, ismeretlen vírus szedi áldozatait a világban, a 36 éves indiai nő drasztikus döntést hozott: hogy megvédje magát és a fiát a fertőzéstől, lelakatolta otthonuk ajtaját és egészen mostanáig nem tették ki onnan a lábukat.

Úgy gondolta, ennél biztosabb módszer nem létezik arra, hogy megóvja a kisfiát a betegségtől, amiről azt gondolta, hogy azonnal elragadta volna tőle a gyermekét. Kezdetben a férje is velük tartott az elzárkózásban, ám amikor az indiai állam feloldotta a megszorításokat, ismét elkezdett munkába járni. A nő ezt óriási kockázatnak tartotta, ezért kizárta a férfit a lakásból, és évekig be sem tehette oda a lábát. 

A kétségbeesett apa, aki kénytelen volt magának lakást bérelni, hogy legyen hol aludnia, mostanra elégelte meg a dolgot, és segítséget kért a helyi rendőrségtől. Hosszú ideig reménykedett abban, hogy sikerül meggyőznie a feleségét, hogy kijöjjön a lakásból és a fiukat is kiengedje a szabad levegőre, azonban semmivel sem lehetett jobb belátásra bírni.

A rendőrök először nem is akartak hinni a fülüknek, ezért telefonon keresték meg a nőt, aki megerőstette férje állítását és elmondta, hogy a gyermekük remek egészségi állapotnak örvend a 3 éve tartó önkéntes karantén ellenére is. Arra kérték, hogy videóhíváson keresztül mutassa meg, hogy van a kisfiú, akinek látványa letaglózta az egyenruhásokat: rendkívül lefogyott, haja túlért a vállán és szemmel láthatóan zavart volt. A lakásban óriási kupleráj uralkodott, minden helyiség tele volt szeméttel.

Hosszas beszélgetés után sikerült meggyőzni az asszonyt, hogy bemenjen a rendőrségre és elfogadja a pszichés támogatást. Miután kórházba szállították, a gyermeket is kimentették otthonról. A kisfiú az anyján kívül senkivel nem tartotta a kapcsolatot a 3 év alatt, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A mostanra 10 évessé cseperedett gyermeket szintén pszichiátriai kezelés alá vetik és remélik, hogy sikerül visszaterelni a valódi, immár Covid-mentes világba.

Forrás: Via, Fotó: Facebook képernyőfotó (Paigaam)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top