nlc.hu
Család

Putyinnál tiltakoznak az orosz nők

Putyinnál könyörögnek az orosz anyák és feleségek

Azt kérik az orosz elnöktől, hogy ne küldje fiaikat és férjeiket a mészárszékre.

A mozgósítások leállítását és a képzetlen katonák frontra küldésének leállítását kéri Vlagyimir Putyin elnöktől orosz anyák és feleségek csoportja. A SOTA független orosz Telegram csatorna által megosztott videóban a nők elmondták, hogy szeretteiket március elején küldték a frontra, annak ellenére, hogy szeptemberi mozgósításuk óta mindössze négy napos képzésben részesültek.

csoport nő

Orosz anyák és feleségek tiltakoznak (Fotó: Telegram)

Mozgósított [embereinket] bárányként küldik a vágásra, hogy megrohamozzák az erődített területeket – ötfős csoportokban, 100 erősen felfegyverzett ellenséggel szemben” – mondta egyikük.

Felkészültek arra, hogy szolgálják hazájukat, de nem rohamosztagosként, hanem az általuk kiképzett szakirány szerint. Arra kérünk, hogy hozd vissza a férjeinket, gyerekeinket a frontról, a tüzéreknek pedig adj elegendő lőszert.”

A CNN független módon nem tudta ellenőrizni a videóban szereplő női csoport állításait.

Oroszország azon lépése, hogy százezreket küld az ukrajnai hadszínterekre harcolni, komoly tiltakozást váltott ki, és sok oroszt – különösen fiatal férfiakat – arra késztetett, hogy elmeneküljenek a behívó elől.

A besorozott orosz férfiak családjai bírálták a mozgósítást, mondván, hogy olyan problémák sújtják, mint a fegyelmi problémák és a középrangú tisztek vezetési képességének hiánya, a nem létező képzés, valamint logisztikai nehézségek, mint például az elégtelen egyenruha, rossz élelem és az orvosi ellátás hiánya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top