nlc.hu
Család

Kitartott az anyuka a lányának választott fura név mellett

„Menjen haza, és keressen egy rendes nevet a lányának!”

Ezt mondták az anyukának, aki különleges hercegnős nevet választott a babájának.
Kislány és Disney hercegnő

A 45 éves Danielle Shap Londonban él, és aztóta tudta, hogy a kislányának különleges nevet akar adni, hogy megjelent a két csík a terhességi tesztjén. A mindenki által ismert, mégsem gyakori Cinderella, azaz Hamupipőke nevet nézte ki a kicsinek, az anyakönyvezéskor azonban falakba ütközött.

A hivatalban egész egyszerűen azt mondták neki, hogy ezzel a névvel nem jegyzik be az újszülöttet, és javasolták neki, hogy menjen haza, majd válasszon egy „rendes nevet” a kislánynak

Ő erről hallani sem akart, hiszen ennél szebb nevet el sem tudott képzelni a gyermekének. Kitartott az elhatározása mellett és addig küzdött az irodában dolgozókkal, míg el nem érte a célját.

„Eszembe sem jutott másik nevet keresni neki. Kötöttem az ebet a karóhoz, hogy ez egy tradicionális, mindenki által ismert, pozitív utónév, amit nem fogok lecserélni. Azért is ragaszkodtam a Hamupipőke névhez, mert a lányom pontban éjfélkor született” – részletezte Danielle, aki nagyon rosszul élte meg, hogy a hivatalnokok akadékoskodtak kislánya anyakönyvezésekor.

Végül belátták, hogy az anya meggyőzhetetlen, ezért jóváhagyták a kérését, igaz, a baba csak második névként viselheti a Hamupipőkét, a Lola után. 

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top