nlc.hu
Család

Kilenc gyereket szexuálisan bántalmazhattak a nevelőszüleik

Váratlanul elvittek 9 államilag gondozott gyereket egy iskolából, szexuálisan bántalmazhatták őket a nevelőszüleik

A gyermekvédelmi gyámok vitték el a gyerekeket az iskolából, a rendőrség szexuális kényszerítés miatt nyomoz.
Üres padok egy iskolai tanteremben

Egy vidéki általános iskolából a gyermekvédelmi gyámok kilenc állami gondozásban élő gyereket vittek el, akiket a nevelőszüleik bántalmazhattak – írja a Telex.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lapnak megerősítette, hogy szexuális kényszerítés bűntett elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást.

A gyámok március 24-én, pénteken vitték el a gyerekeket az iskolából, a tankerület előzetesen nem tudott az akcióról, a gyerekeket és szülőket is meglepték a történtek. Az iskola igazgatója szerint a gyerekeket az iskolában nem bántalmazták, és akiket a közelben helyeztek el, azok továbbra is az iskola tanulói.

Az ilyen hirtelen kiemelés nem gyakori, általában akkor van szükség rá, ha a gyerekeknél súlyos veszélyeztetettség gyanúja merül fel.

Néhány hete arról számoltunk be, hogy meghalt egy két és féléves kisfiú a Hajdú-Bihar vármegyei Polgáron. Az első hírek szerint leesett a lépcsőről, de az ügyészség szerint nevelőanyja olyan súlyosan bántalmazhatta a gyereket, hogy belehalt a sérüléseibe.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top