nlc.hu
Család

Megszólalt az iskolai lövöldözést tervező, miskolci fiú édesanyja

„Soha nem merült fel, hogy másokra veszélyes lenne” – mondta az iskolai lövöldözést tervező fiú édesanyja

A 17 éves fiú, akit otthonából vittek magukkal a TEK kommandósai, mindig is szerette a lövöldözős játékokat az anyukája elmondása szerint.
Lövöldözős játék

A Blikknek nyilatkozott Levente édesanyja, Henrietta, aki teljesen biztos benne, hogy a fia senkinek sem akart ártani, a történteket azonban ő is félelemkeltőnek tartja és maga sem érti, hogyan fajulhattak idáig a dolgok.

„Nem vagyok elvakult, abszolút megértem, hogy aki hallja vagy olvassa, hogy a fiam miket írt, elborzad. Én is ezt tenném, ha nem az én fiamról lenne szó. Azonban én ismerem őt a legjobban, pontosan tudom, hogy a látszat és a valóság nem is állhatna messzebb egymástól. Levente egy visszahúzódó, szerény, magának való gyerek, akinek a legjobb barátja a kutyája. Nem egy egyszerű fiú, beilleszkedési zavarral küzdött, sok probléma volt vele. Imádott nagyszülei halála után depressziót diagnosztizáltak nála. Egy éve gyógyszert is szedett, illetve magántanuló lett. Ám az soha fel sem merült, még a szakemberekben sem, hogy agresszív, vagy másokra veszélyes lenne. Egy pofont nem adott még életében senkinek. Előbb bántaná önmagát, mint ártatlan idegeneket” – mondta a lapnak megtörten az édesanya.

Levente egy online közösségi oldalon írt emberölésről: azt tervezte, hogy 18 évesen fegyvert szerez és iskolai vérengzést rendez; úgy kalkulált, hogy akár 50 gyermekkel is végezhet és ha kell, a kiérkező rendőrökre is tüzet nyit.

„Kiskorától érdekelték a fegyverek, imádta a lövöldözős videójátékokat. Ennél tovább azonban nem ment. Magányos gyerek volt, barátok nélkül, a netes világba menekült. Ebben az arctalan cyber-közegben megkapta azt a fajta figyelmet és tiszteletet, amire nagyon vágyott. Minél hangzatosabbat írt, annál jobban figyeltek rá. Én napközben dolgoztam, egyedül volt itthon, és ebbe a furcsa, a valóságban nem létező világba menekült. Sajnos, nem mérte fel, hogy amit felelőtlenül, átgondolatlanul ír, azt valaki komolyan veszi és ennek nagyon rossz vége lesz” – tette hozzá az általános iskolában gyakran kiközösített fiú édesanyja. 

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top