nlc.hu
Család

Lövészklubokba járt volna tökéletesíteni a tudását, 50 tanuló kivégzését tervezte a tini

50 tanuló kivégzését tervezte a miskolci tini

A letartóztatott fiatalkorú fegyvert akart vásárolni, lövészklubokba járt volna tökéletesíteni a tudását, és közel ötven főre tette azoknak a tanulóknak a számát, akikkel szemben fegyvert akart használni.

Ahogy azt az nlc is megírta, a Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint különböző közösségi platformokon a világban elkövetett iskolai lövöldözések iránti szimpátiájának adott hangot, lőfegyvert használókról, fegyveres konfliktusokról, bűnözőkről posztolt, és kifejezte azt a vágyát, hogy maga is fegyvert használhasson.

Sziréna

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Blikk azt írja, hogy a fiút az Interpol jelzése után kapták el, és kiderült, hogy fegyvert akart vásárolni, lövészklubokba is eljárt volna tökéletesíteni a tudását. Emellett rendszeresen olvasott olyan weboldalakat, ahol az Egyesült Államokban történt lövöldözésekről számoltak be.

Jogg Zsolt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn arról beszélt a Blikknek, hogy

  • a fiú a kihallgatásán tagadta az emberölés előkészülete bűncselekmény elkövetését.
  • állítása szerint nem akart senkit sem megölni, és fegyvert sem akart szerezni.
  • azt mondta, pszichés problémákkal küzd, és szerinte erre vezethetők vissza a bejegyzései.
  • úgy tervezte, hogy a helyszínen vagy önmaga végez magával, vagy a kiérkező rendőrök.

A Blikknek a szóvivő azonban arról is beszélt, hogy a fiú a volt általános iskoláját választotta a tervezett bűncselekményéhez helyszínként, és a fiú azt is vázolta, hogyan tervezett behatolni az épületbe, ahol a gondnok ellen is fegyvert használt volna.

Ötven főre tette azoknak a tanulóknak a számát, akikkel szemben fegyvert szándékozott használni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top