Család

Egy bankcsoport, ami olyan stabil, mint az Eiffel-torony

Párizs, 1889: átadják a Gustav Eiffel által tervezett 276 méter magas tornyot. Miért érdekes ez most Magyarországon a 21. században? Mert a CIB Bank anyabankja ekkor már 326 éve a világ gazdasági életének stabil szereplője volt és ma is az. Az Intesa Sanpaolo Csoport történelme közel fél évezredre nyúlik vissza; megmutatjuk a legérdekesebb tényeket arról, hogyan változott ennyi idő alatt a világ.

Egy bankcsoport, ami olyan stabil, mint az Eiffel-torony
A Csoport története során számos tézis született arról, miként épül fel és funkcionál a minket körbe vevő világ, társadalmak születtek és alakultak át, fontos találmányok jöttek létre. A CIB Bank anyabankjának indulása óta számos tudományos elméletet dolgoztak ki, turisták milliói által látogatott épületek emelkedtek magasba, felbecsülhetetlen értékű művészeti alkotások születtek.

Íme néhány érdekesebb dátum!

Az Intesa Sanpaolo Csoport történelme során történt: 

  • Függetlenségi Nyilatkozat (1776. július 4.)
  • Sigmund Freud születése (1856. május 6.)
  • Pest, Buda, majd Óbuda egyesülésével létrejön Budapest (1873)
  • Pablo Picasso születése (1881. október 25.)
  • Szent-Györgyi Albert Nobel-díjat kap (1937)
  • megalakul a Beatles (1960)
  • elindul az internet (1992)

Egy bankcsoport, ami olyan stabil, mint az Eiffel-torony
Az olasz pénzintézet Európa egyik vezető bankcsoportja, leányvállalatain keresztül közel 12 országban, 1 000 bankfiókkal 7,2 millió ügyfelet szolgál ki, elsősorban Közép-Kelet Európában. A csoport Olaszországban minden üzletágban piacvezető, és 13,5 millió ügyfél igényeire kínál megoldást.

Egy bankcsoport, ami olyan stabil, mint az Eiffel-torony
Közel fél évezred sikereinek alapja, hogy a jövőre és az innovációkra fókuszál: úttörő a fenntarthatósági törekvések, a körforgásos gazdaság, kultúra és társadalom terén, a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatai között tartják számon.  Magyarországi leányvállalata, a CIB Bank így 460 év pénzügyi szakértelmét és változástűrő stratégiáját tudhatja maga mellett.  Annak, akinek fontos a tapasztalaton alapuló, kiszámítható és stabil működés, érdemes közelebbről vizsgálni az olasz cégcsoportot és hazai képviselőjét, a CIB Bankot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top