nlc.hu
Család
Egy taxis megmentette a nőt a bántalmazójától

Öt szót suttogott a taxisofőrnek, ez mentette meg a nőt a bántalmazó exférjétől

Egy bántalmazott nő megmenekült, miután titokban öt szót súgott egy taxisofőrnek, miközben az életét féltette.

Rosie Frankish az életét féltette, miután hat órán át kínozta az exférje, Daniel Little. Ezután pizsamában, kutyaürülékkel és vizelettel borítva berángatta a nőt egy taxiba – a gyors észjárású Rosie-nak azonban sikerült titokban figyelmeztetnie a taxisofőrt, aki aztán megmentette.

A férjet három év és hét hónap börtönbüntetésre ítélték, miután beismerte, hogy bántalmazta és tényleges testi sértést, valamint jogellenes fogvatartást követett el.

A bántalmazott exfeleség a Mirrornak elmondta: „Azt hittem, hogy meg fog ölni azon az éjszakán. Hónapokig zúzódásaim voltak utána. A taxiút csak körülbelül 10 percig tartott, de örökkévalóságnak tűnt. Az agyamban csak úgy zakatoltak a lehetőségek, arra gondoltam, hogy az útra vetem magam, vagy az ablakon kiabálok segítségért. Amikor Daniel kiszállt, a taxiban maradtam, és anélkül, hogy az arcom egyáltalán megmozdult volna, azt mondtam a sofőrnek:

Csak vezess. Csak menj. Most.

A taxisofőr vette az adást és elhajtott, de Daniel is gyors volt, majdnem sikerült visszajutnia a taxiba még előtte, de végül el tudott a nő menekülni így.

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

A pár hét és fél évvel ezelőtt ismerkedett meg, abban az időben Rosie terhes volt, de szakított a baba apjával. „Daniel nyolc évvel idősebb volt, és úgy tűnt, barátságot és biztonságot nyújt. Rengeteg bókot mondott nekem, kedves volt, nagyon tréfás és magabiztos. Amikor a baba megszületett, támogató és szeretetteljes volt.”

A pár összeköltözött, és a következő évben közös gyermekük született. A terhesség alatt azonban Daniel megváltozott. „Három hónapos terhes voltam, amikor egy veszekedés során megragadta a hajamat”. Rosie elhatározta, hogy a két gyermekük érdekében működőképessé teszi a kapcsolatukat. Daniel azonban egyre inkább irányító és erőszakos lett, bántalmazni kezdte a nőt.

Amikor elmentünk otthonról, le kellett sütni a szememet a babakocsira, hogy ne nézhessek más férfiakra. Amikor otthon voltam, át kellett adnom neki a telefonomat és a kulcsaimat. Minden barátomtól és családtagomtól elidegenített.

Rosie 2020-ban véget vetett a kapcsolatnak. Két évvel később a férfi felvette vele a kapcsolatot, és kérte, hogy láthassa a gyerekeket, amibe a nő beleegyezett, ám a férfi ismét egyre inkább birtoklóvá és irányítóvá vált vele szemben, ezért úgy döntött, hogy visszalép.

„Megmondtam neki, hogy továbbra is láthatja a gyerekeket, de valaki más lesz jelen, aki felügyel, és nem én.” Daniel nem fogadta jól a hírt, ekkor szabadult el úgy a pokol, hogy a vége ez az ominózus eset lett, amikor betört az exfeleségéhez és kínozta órákon keresztül. Szerencse, hogy a taxisofőr ennyire odafigyelt a bántalmazott utasára. „Daniel célja az volt, hogy tönkretegyen, de ez nem fog megtörténni. Nem hagyom, hogy győzzön. Új életet építek magamnak és a gyerekeimnek, és a szeretetünk sokkal erősebb, mint az ő gyűlölete” – tette hozzá Rosie.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top