nlc.hu
Család

Meghalt a gyermek, aki megette a vakondnak szánt mérget

A vakondokat szerette volna megmérgezni, de végül a gyermeke ette meg a szert

Vádat emeltek két férfi ellen, akik illegálisan szereztek be vakondirtásra mérget. A szert megtalálta az egyikük gyermeke is, aki öngyilkossági szándékkal vette be. Az életét még a szakszerű orvosi ellátás ellenére sem tudták megmenteni.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik engedély nélkül szereztek be és vettek egymás közt mérgező szert, aminek következtében egyikük gyermeke életét vesztette – írja az ugyeszseg.hu 

Egy földből kimászó vakond

Egy földből kimászó vakond (Fotó: Getty Images)

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint az egyik férfi egy kertészeti termékeket forgalmazó cégnél dolgozott raktárosként. 2017-ben az egyik ismerőse kérte a segítségét, mivel kertjében elszaporodtak a vakondok. A férfi 3 éven át szerzett be tabletta formájú, tömörített gázosítószert, hogy orvosolja az ismerőse problémáját. Ez a szer azonban engedélyhez kötött, és csak az a személy kezelheti, aki rendelkezik egészségügyi gázmesteri vizsgával, mivel nagyon mérgező, illetve vízzel érintkezve tűzveszélyes és mérgező gázok keletkezhetnek. 

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

A szert megvásárló férfi gyermeke 2021-ben találta meg a mérget és öngyilkossági szándékkal bevette, aminek következtében életét vesztette még annak ellenére is, hogy szakszerű orvosi ellátásban részesült. 

A két férfit méreggel való visszaélés vétségével vádolják. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top