nlc.hu
Család

Öngyilkos lett Heather Armstrong, az anyablogok királynője

Öngyilkos lett Heather Armstrong, az anyablogok királynője

Armstrong őszintén írt az anyaság és a gyereknevelés nehézségeiről, az alkoholizmussal és a szülés utáni depresszióval folytatott küzdelméről, blogját milliók olvasták.
Heather Armstrong részt vesz a Yahoo News/ABC News fehér házi tudósítói vacsora fogadásának előestéjén a washingtoni Hiltonban 2015. április 25-én Washingtonban

Negyvenhét éves korában elhunyt Heather Armstrong, aki a kétezres években azzal ért el nagy sikert, hogy a blogján bemutatta az anyaság hullámvölgyeit – írja a BBC.

Párja, Pete Ashdown azt mondta, kedden este holtan talált rá Armstrongra utahi otthonukban. Öngyilkos lett. 18 hónapja józan volt, de nemrégiben visszaesett – árulta el.

Armstrong gyakran írt a gyerekeiről, a kapcsolatairól és a személyes küzdelmeiről, és gyakran csak úgy hívják: „az anyablogok királynője”.

Népszerűsége csúcsán, 2009-ben havonta több mint nyolcmillióan látogatták a blogját a Dooce nevű oldalon, ami becslések szerint havi 40 ezer dollárt (mostani árfolyamon 13,5 millió forint) hozhatott neki a hirdetésekből. Ugyanebben az évben a Forbes magazin a média 30 legbefolyásosabb női közé sorolta.

Armstrong őszintén írt gyermekei dühkitöréseiről, mentális problémáiról, valamint az alkoholizmussal és a szülés utáni depresszióval folytatott küzdelméről. Három könyve jelent meg, egyikben azt írta, hogy egész életében krónikus depresszióban szenvedett, amit csak a főiskolán kezeltek.

Korábban házas volt, három gyereket neveltek, de férjével elváltak. Pete Ashdownnal, mostani párjával két közös gyerekük született.

Van segítség!

Ha neked vagy valakinek a környezetedben segítségre van szüksége, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt kép: Andrew H. Walker/Getty Images for Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top