nlc.hu
Család

Rákos édesanyja miatt, szolidaritásból a saját haját is leborotválta

Egy fodrász a rákos édesanyja haját távolította el, majd a sajátját is leborotválta

Guilherme Magalhães édesanyja, Claudia gégerákban szenved, a kezelések következtében pedig kénytelen volt leborotválni haját. Claudia ellátogatott fia fodrászüzletébe, aki megható gesztussal fejezte ki szolidaritását.

Emberek milliói küzdenek naponta a rákos megbetegedésekkel. A Nemzetközi Rákkutatási Alap szerint 2020-ban 18,1 milliós rákos beteget regisztráltak. A rák ellen bevetett kemoterápiás kezelések pedig nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is megterhelőek, különösen a nők számára. A kezelés egyik mellékhatása a hajhullás, amit sokan a nőiességük elvesztésének élnek meg – írja a My Modern Met.

Kivágott felvétel egy aggódó nőről, aki fésűt tart a kezében.

Kivágott felvétel egy aggódó nőről, aki fésűt tart a kezében (Fotó: Getty Images)

A Brazíliában élő Claudiának is hasonló nehézségekkel kellett megküzdenie. Claudiánál néhány évvel ezelőtt gégerákot diagnosztizáltak, azonban nemrég újabb kezelésre szorult. A nőnek betegsége miatt kellett elbúcsúznia hajkoronájától, így ellátogatott a fia fodrászüzletébe, hogy tapasztalt és szerető kezekbe kerüljön. A hajvágást fia, Guilherme Magalhães végezte el, azonban ez a korábbiakhoz képest egészen más volt. A pillanatot videón is megörökítették, amin jól látható, hogy Magalhães édesanyját mennyire megviselik a történtek, bár ezt igyekezett leplezni. Fia ezt észrevette, ezért fogta magát és elkezdte leborotválni a saját haját. Claudia nagyon meglepődött a történtek miatt és már ekkor a könnyeivel küszködött. A következő pillanatban Magalhães munkatársai is odaléptek Claudia mögé és szolidaritásból ők is leborotválták a hajukat. Ez az önzetlen cselekedet segített a nőnek abban, hogy könnyebben átvészelje ezt a nehéz időszakot. 

Magalhães megosztotta a videót Instagram-oldalán a következő címmel: „Te vagy a fény, Ms. Claudia, szeretlek.”

A fiú köszönetet mondott barátainak és azt is elárulta, hogy mindez a pillanat hevében történt. A történtek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Claudiának növekedjen az önbizalma. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top